debat

“Ringsted bane”

At den nye bane ikke har gjort en forskel er hvis ikke korrekt, lige før covid 19 var der altid fyldt op i myldertiden fra Ringsted Ringsted er flaskehalsen i så høj grad, at den nye bane indtil nu stort set ikke har gjort nogen forskel, på nær betjeningen af den nye station Køge Nord.

Venligst uddyb med fakta

Jan Kristensen

En kommentar

 • ringstedbanen

  Hej Jan

  Tak for din mail. Vi er glade for tilbagemeldinger og spørgsmål – også kritiske.

  Siden åbningen af den nye bane er der så vidt jeg ved ikke sket nogen væsentlig forøgelse af det totale antal af togafgange fra Ringsted mod København, men togafgangene er blevet fordelt på de to baner ind mod København.
  Jeg har selv pendlet fra Ringsted til København inden den nye bane og oplevet, at selv tog med fire IC3-sæt kunne været fyldt helt op.
  Det er altså ikke noget nyt.

  Hvis jeg som pendler skal til København, er det lige meget, om toget kører over Roskilde eller Køge Nord.

  Kun hvis jeg skal til/fra Køge Nord og Ellebjerg eller Roskilde/Høje Taastrup/Valby gør det en forskel, og der må være kommet nogle nye passagerer til Køge Nord. Men Ny Ellebjerg kunne man også komme direkte til tidligere.

  Kapaciteten er begrænset på grund af at mange tog skal køre gennem de samme sporskifter. Eksempelvis kan man ikke køre ind i Ringsted fra den nye bane samtidig med at man kører ud af Ringsted mod Roskilde.
  Det er derfor der er brug for en løsning med niveaufri udfletning.
  Det er også begrænset, hvor tæt man kan køre ad den nye bane på grund af spareløsningen med meget langt mellem signalerne.
  Man kan afgå ca. med tre minutters mellemrum mod Roskilde, men der skal der være ca. 8 – 10 minutter mellem togene over Køge Nord.

  Vi vil prøve, om vi kan få oplyst hos DSB, om der er sket en udvikling i passagertallet!
  Det vil give noget af den dokumentation, som vi også efterlyser.

  Venlig Hilsen

  Bjarne Nielsen

  Ringstedbanen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *